Rss

1968 – 1969 Group Afternoon

Ton was sologitarist bij de band ‘Group Afternoon’. Het repertoire van Group Afternoon bestond uit Soul en Bluesmuziek. Group Afternoon werd in 1968 opgericht door Wim Kroon en Jan Zaat.

Jan Zaat en Ton met de eerste bezetting van Afternoon samen met Wim Kroon en organist
Bert Beekhof op een bingoavond van de Rijswijkse voetbalvereniging Semper Altius 1968

Ton is erbij gekomen doordat zij een gitarist zochten. Ze plaatsten daarvoor een oproepje op een advertentiebord bij zuivelwinkel Pitlo aan de prinses Mariannelaan 217 te Voorburg. Ton’s zus Elly werkte daar en zag dit waarbij ze vertelde dat haar broer Ton een band zocht. Een paar dagen later waren ze al aan het spelen.

De eerste bezetting van Afternoon bestond uit Wim Kroon (drums), Jan Zaat (basgitaar), Ton (zang en solo gitaar en Bert Beekhof (orgel).

Later kwam Ton Gijzen als vervanger voor Bert Beekhof en werd Dick Mizee als zanger binnen gehaald. 

Group Afternoon tijdens een optreden in de James Club international
in het O’Block aan de Vlielandsetraat in Scheveningen.

Repeteren deden ze ook in “Het Groene Huisje“, aan de Westvlietweg, Daar oefenden de meeste lokale bandjes maar ook aan de Potgieterlaan in het gebouwtje van de Scouting, alwaar ze ook hun apparatuur hadden opgeslagen.

Het Fjordgebouw aan de Zwartelaan 14 in 1960

Het Fjordgebouw aan de Zwartelaan 14 in 1960

Afternoon trad regelmatig op in o.a. sportkantines, kermistenten en in de Fjord te Voorburg. De Fjord was het verenigingsgebouw van de Voorburgse Hervormde Kerk gelegen aan de Zwartelaan 24.

Group Afternoon speelde een aantal keren op de kermis in Stompwijk.
Met een gastoptreden van zangeres, Reneé da Silva.

BackintownHet grootste optreden van Afternoon was in de toenmalige sporthal de Vliegermolen in Voorburg tijdens het Back in Town Session. Dit was een evenement met alle Voorburgse bandjes incl. Sandy Coast, ze stonden daar voor ca. 3000 man publiek.

Naast de band waren ze ook goede vrienden en gingen regelmatig met elkaar op stap.

Bron: Hans Pelikaan, Jan Zaat & Dick Mizee

visitekaartje