Rss

1965 – 1966 The Thunderbirds

Tot nog toe is mij bekend geworden dat Ton met zijn vrienden Rinus Muilwijk en Bernhard van der Berg voor het eerst een bandje vormde.

In 1966 speelde Ton (solo) gitaar samen met o.a. Rinus (drums) en Bernhard (slaggitaar) in een Voorburgse band genaamd The Thunderbirds. De Basgitaar werd bespeeld door een zekere Jan maar de achternaam is bij ons onbekend, mocht iemand hiervan op de hoogte zijn? Mail het ons.

Deze band had zijn naam te danken aan het feit dat deze naam op het voorste vel van de basdrum van een drumstel stond die Rinus, voor 150 gulden, had gekocht bij muziekhandel Henk Suiker op de Haagse Vaillantlaan.

De muziekwinkel van Henk Suiker

De muziekwinkel van Henk Suiker

Repeteren deden ze eerst in de tuin bij Bernhard van der Berg in de Voorburgse Vondelstraat maar al gauw kregen ze klachten vanwege de herrie. Soms waren er repetitiesessies met Hans Vandenburg, die later in Gruppo Sportivo ging spelen.

Na bemiddeling van de toenmalige burgemeester Feith konden ze repeteren in ‘’Het Groene Huisje’’ bij de ijsbaan. The Thunderbirds was de eerste band, die in het Groene Huisje repeteerde, daarna zouden er nog vele volgen. Het Groene Huisje bestaat nog steeds en is te vinden achter het Racket Center aan de Vliet.  

Het repertoire bestond vooral uit nummers van bands zoals The Spencer Davis Group, The Small Faces, The Kinks, The Who en The Animals, bands die op dat moment erg populair waren.

Dansschool Kuypers aan de Parkweg te Voorburg

Dansschool Kuypers aan het Oosteinde te Voorburg

Optredens waren er bij de toen bekende locaties zoals: Dansschool Kuypers te Voorburg, Peter van Velzen (Pig Square) op de Haagse Varkensmarkt, Voorburgse schoolfeesten e.d..

Bronnen: Rinus Muilwijk & www.voorburgpopscene60-70.nl.