Rss

1979 – 1982 Leopard

oefenruimte 5 (Custom)Ton kwam bij Leopard na een advertentie uit de krant. Toen Ton bij deze groep kwam was het nog naamloos en het verkreeg later de naam Leopard. Leopard bestond naast Ton – (basgitaar) uit, Gody van Hogezand – gitaar, Ton Scheffer – Drum en Paul Mahieu – zanger.

White-13Het toeval wil, Gody van Hogezand ook met de “Haagsche” Ton van der Meer gespeeld heeft in een band, genaamd: Gestoordt.

Hoogtepunt was een optreden in 1979 in het populaire radioprogramma “Losvast” van Jan Rietman na het winnen van een contest. Het nummer wat toen gespeeld werd was Sweet Lisa.

Oefenruimte 3 (Custom)De nummers Motorbike Girl en Alright with me staan op de LP ‘The Hague 80 live’. Op deze LP staan Live opnames uit “Het paard van Troje” in Den Haag van 1980.

White-14

De band zou tijdens de Europese tour van de Golden Earring in 1981 het voorprogramma verzorgen en ook de aanbieding van een platencontract was in de maak. Het betreffende platencontract werd op een vrijdagochtend aangeboden. Dezelfde dag werd Gody getroffen door meerdere hersenbloedingen.

In eerste instantie besloot de band te wachten op zijn herstel, maar Gody zou helaas nooit meer de oude worden. Door de platenmaatschappij werd Arjan Lucassen toegevoegd en de band moest weer de motivatie zien te vinden om verder te gaan. 

Leopard%204%20(paard%20v%20troje)[1] (Custom)

Toen op 17 januari 1982 Ton, geheel onverwachts, aan een hartstilstand overleed hadden de overgebleven leden er geen zin meer in en werd Leopard opgeheven.
Gody speelt nog steeds gitaar en staat o.a. op You tube met het nummer Lamborghini 200 miles.

In 2009, vernam ik van Gody, dat de band weer bij elkaar was gekomen en repeteerde voor een aantal optredens.

Leopard op 30 maart 2012 in Lokaalvredebreuk

Leopard op 30 maart 2012 in Lokaal vredebreuk

In 2010 is Leopard daadwerkelijk weer van start gegaan, helaas zonder Gody, zijn gezondheid liet dit niet toe. De nieuwe bezetting van Leopard bestond toen uit: Paul Mahieu, Ton Scheffer, Gerard van Dien, Ed Mahieu.

Na het uitbrengen van een CD en een aantal optredens, onder andere in Lokaal Vredebreuk in Den haag zijn ze in 2012 definitief gestopt.