Rss

1977 – 1978 White Pointer

Als aan het einde van 1977 drummer, Martin Cassa, White Pointer verlaat vraagt Ton, John Meijer, waarmee hij gespeeld heeft bij Toby Collar, deze vacature in te nemen.

White-7

De groep bestond na deze wisseling uit: v.l.n.r. Peter Jacobs – sologitaar, Ronald De Vos – bas, Ton – slaggitaar,  John Meijer – drums, Fons Ewals – zang.

Er werd gerepeteerd in de Loef, een tehuis voor mensen met een geestelijke handicap aan de Loevesteinlaan waar ook hun installatie stond. De echtgenote van de bassist was daar werkzaam, vandaar dat ze daar mochten oefenen. In ruil voor het oefenen hebben ze daar ook een paar keer opgetreden.

White-8

De muziek van White Pointer was rockachtig met een aantal eigen nummers en covers van o.a. Bob Seger en Johnny Winter. White Pointer had optredens in het hele land onder andere op schoolfeesten en in het clubcircuit.

Optreden in café Barbaars in de kerktraat te Voorburg

Optreden in café Barbaars in de Kerkstraat te Voorburg

Opname met White Pointer

Begin 1978 mocht White Pointer, door bemiddeling van Ton, bij Bovema Heemstede een demo opnemen. Producer was de ex drummer van Kayak Pim Koopman.

Pim Koopman †23-11-2009 (midden)

Pim Koopman †23-11-2009 (midden)

Daar er in één keer het eerste nummer er direct goed opstond hebben ze zo’n acht tracks opgenomen. Na afloop was de bierautomaat in de kantine in ieder geval helemaal leeg.

White-11Eind 1978 verlaat Peter Jacobs de band en werd er een nieuwe gitarist aangetrokken. Dat was Jaap Jonckheere. Jaap heeft een paar keer mee geoefend maar verliet de al spoedig weer de band.

Daar de overige leden er verder geen zin meer in hadden om weer een gitarist te zoeken is de band uit elkaar gegaan.

White-12