Rss

De Kwink en O’16

De exacte reden waarom en hoe Ton aan het gitaarspelen is geraakt ben ik niet te weten gekomen maar er werd destijds nogal wat gejamd in Voorburg, zoals in Club Kwink en later de O’16, dus misschien dat het gitaarspel daar zijn oorsprong vond.

De kwink achter het huizenblok aan de Zwarte weg

De Kwink was een houten gebouw, gelegen achter het huizenblok aan Zwarte weg, wat als Voorburgs Ontmoetingscentrum voor Jongeren diende.

Onderstaande foto werd in 1970 gemaakt op één van die sessie avonden achter de Kwink. Op de foto zitten Ton van der Meer, Sheffie Wanders, Ton van der Velden en Wick Haalmeijer. 

TonvdVelden

Ton van der Velden was zanger bij de Voorburgse bands, Icarus, Scratch Out en heeft met gitarist Wick Haalmeijer in 1969 de band Angel Junction opgericht. Sheffie Wanders, inmiddels overleden, was gitarist. Ton van der Velden is acteur geworden en speelde o.a. de eigenaar van de Bowlingbaan in “Toen was geluk” en heeft een Theaterherberg in Warfhuizen (Groningen). Kwink groep- 1969 (Custom)Ton vd Velden over Ton: Ik ken Ton uit Voorburg van Moefin Inn. Een gezellig jeugdhonk in Voorburg maar ook van Club Kwink in Voorburg. We dronken vaak samen en met andere vrienden een biertje of rookten een pretsigaretje. De gesprekken gingen vaak over muziek en ik heb Ton vaak zien spelen. Zelf heb ik weinig foto’s uit die tijd.

O'16 aan het Oosteinde 16

O’16 aan het Oosteinde 16

Wick woont met zijn vrouw, kunstenares Semra Oksay, in Turkije. Onder de naam Veli Gocmenoglu schrijft hij korte verhalen. Wick: Het was een hectische en unieke tijd, we leefden en beleefden het.

O’16 (Oosteinde 16) is de opvolger van Klup Kwink als deze in 1971 wordt gesloten, voorheen was dit een telefooncentrale van de PTT. Tegenwoordig is het de repetitieruimte voor de Muziekvereniging Forum Hadriani, genoemd naar de Romeinse voorloper van Voorburg.

Ton zal hier later met zijn bands nog optredens verzorgen.